Motorsport är en bred kategori

Motorsport är en bred kategori

Motorsport innefattar mängder med olika sporter och är en av de mest populära sportkategorierna i världen. Det är denna sport som följs av flest människor över hela jorden och det finns många underkategorier inom motorsport. Många tänker på formula 1 när de tänker på motorsport medan andra tänker på märket Ducati och motorcyklar. Andra tänker på snöskoter. Oavsett vilken typ av motorsport man sysslar med brukar det vara mycket dyrt att delta. Det är den typen av sport som kostar mycket pengar. Till exempel om du sysslar med snöskoter kommer du vara i behov av skoterkläder och skoter, därefter kommer du även vara i behov av förbrukningsvaror som bränsle. Givetvis kostar det även en del att underhålla skotern, renovera den och se till att den alltid är i toppskick.

Det är dock inte bara i utförandet som motorsport handlar om pengar, faktum är att motorsport är den typ av sport som även drar in mest pengar. Motorsport ger otroligt många människor anställning och är den sport som är viktigast inom den världsomspännande ekonomin. Genom sporten får nämligen människor anställning på lokalnivå, men även på en mer internationell nivå. Det behövs människor som arbetar på arenorna och underhåller dem, det behövs sportkommentatorer samt mekaniker som bygger bilarna eller motorcyklarna. Formel 1 omsätter som exempel 25 miljarder kronor per år. Det handlar helt enkelt om otroligt mycket pengar. Det här är dessutom endast ett lopp. Kom ihåg att motorsporten är en bred kategori och att det finns otroligt många underkategorier i sporten samt mängder med olika grenar.

Dessutom utvecklas sporten hela tiden. Som ett exempel är Formel E, en ny gren inom motorsport. Man kallar detta för ”miljövänliga Formel 1”. Bilarna är drivna av el istället för bensin och diesel och därav bidrar de inte till utsläpp. Denna sport har uppkommit i och med att tillverkarna av bilarna har velat visa upp vad de kan leverera när det kommer till el-bilar samtidigt som världen blir allt mer miljömedveten. Därav är det naturligt att detta även letar sig in i motorsporten. Denna serie grundades 2012 och har sedan år efter år blivit mer populär. Man förväntar sig att se mycket mer av detta i framtiden. Många av de motorcyklar som används i olika lopp drivs redan av el. De senaste Ducati- och Kawasakimotorcyklarna är eldrivna och i framtiden kommer allt mer av detta synas på marknaden, både för konsumenterna och på racerbanorna. Dock när det kommer till bilarna har utvecklingen varit ett steg efter. Det är lättare att driva en motorcykel på el än det är att driva en bil. Det handlar till viss del om storleken på fordonet men även om hästkrafterna som krävs i motorn. I framtiden kommer dock detta ta över inom motorsporten.

dante