IndyCar

IndyCar

De flesta känner nog till sporten IndyCar som har skapats av Tony George 1994, mycket tack vare den fantastiskt duktiga svenska föraren Kenny Bräck. Den populära motorsporten IndyCar som är hemmavarande i USA.

Populariteten har ökat mer och mer med åren. Detta tack vare den kvinnliga föraren Dancia Patrick, som inte bara är känd för sina vinster i IndyCar, utan också för att hon har poserat för tidningar som Helio Castroneves och Sport Illustrated, samt varit med den svenska motsvarigheten till ”Let´s Dansce” som heter ”Dancing with the Stars”. Vilket gjorde att människor fick upp ögonen för IndyCar, då publikantalet ökar stadigt.

Tävlingar

IndyCars racing säsong körs mellan månaderna mars till oktober oftast i USA och många anser att serien är den som är viktigaste i världen och går till och med följa på social medier så som Facebook och Twitter. Bara för att IndyCar vill stå ”för racing i tiden” som har det som en slogan.

Tävlingarna genomförs på vanliga regelbundna asfalterade banor och ovalbanor. Loppen går ut på att genomföra varven så fort som möjligt och komma först över mållinjen. Bilarna är specialbyggda och har motorer som ska klara höga hastigheter.

dante