Starta egen bil eller motorcykel verkstad

Starta egen bil eller motorcykel verkstad

De allra flesta som sysslar med motorsport, oavsett om du har en racerbil eller motorcross, kommer oundvikligen att lägga ner en hel del tid på att meka och sköta fordonets underhåll. Det gäller att se till att din bil eller motorcykel är i så gott skick som möjligt men även jobba på förbättringar. Ju längre tid som du jobbar i garaget, ofta tillsammans med andra motorintresserade, kommer du att lära dig mer. Det är inte ovanligt att motorintresserade som lagt ner åratal av mekande i graget utvecklats till skickliga mekaniker.

Starta egen verkstad

För dig som är händig med att meka och sköta underhåll av motorer kan det vara en god idé att starta en egen bil- eller motorcykelverkstad. Till att börja med kan det vara en fritidssysselsättning som ger en välkommen extra inkomst. Det är alltid klokt att börja i liten skala när du vill starta ett eget företag. Om du känner dig säker på att du har det kundunderlag och ekonomi som krävs kan du gå vidare till ett heltidsföretag. När du startar upp en verkstad som enskild firma är det även rekommenderat att delta i en ”starta eget” kurs där du bland annat får lära dig grundläggande bokföring och annan nyttig information.

Skaffa startkapital

Oavsett hur kompetent du är som mekaniker kommer du behöva investera i både utrustning och inredning. Att skaffa alla de rätta verktygen samt andra hjälpmedel för din verkstad är en nödvändighet men också en ganska stor kostnad. För att skaffa startkapital för ditt egna företag kan du komma att behöva ansöka om ett företagslån. Innan du gör en ansökan är det bra om du jämför företagslån för att få bästa villor och ränta hos Krea.se. Det här är en sajt där du enkelt och effektiv kan jämföra företagslån och även se eventuella dolda kostnader som givetvis kommer att påverka lånekostnaden negativt. Hos Krea.se kan du jämföra mer än 30 etablerade långivare med endast en kreditupplysning. Om du jämför på egen hand kommer du att dra på dig en massa kreditupplysningar som försämrar din kreditvärdighet. Krea.se är en kostnadsfri tjänst online som gör det enkelt för små och medelstora företag att hitta de bästa företagslånen

Bli en självständig företagare

När du startar en verkstad i ett eget garage (eller genom att hyra ett garage) kan du reparera andras fordon under fritiden. Ta inte emot fler bilar än vad du har tid att jobba på åt gången men informera dina kunder att du självklart kommer att ta emot fler bilar när du har plats. Att ha fullt upp är positivt i företagsvärlden och ger ett bra intryck på dina kunder. Konkurrera gärna med etablerade verkstäder genom att vara lite billigare. Utöka din verksamhet när du ser att du har det kundunderlag du behöver för att kunna jobba hel- eller deltid.

dante