Vandrarhem för MC-gäster

Vandrarhem för MC-gäster

Är du ett stort fan av motorcyklar och kanske drömmer om att starta eget med MC-konceptet i fokus? Då är tipset att göra en svensk version av det som blivit en stor hit utomlands – trevliga MC vandrarhem längs vägen.

Här får du tipsen som hjälper dig att kicka igång ett annorlunda affärskoncept där du får njuta av din MC-passion!

Rymlig plats på landet

Även om det finns motorcykelresenärer som besöker storstäder är det mer praktiskt att välkomna dina MC-gäster till landet. Där finns bättre möjligheter att hitta en lämplig plats som är både rymlig och trivsam. Ett tips är att kika runt på nätet där lantbruksgårdar eller övergivna fastigheter på landet hyrs ut eller står till försäljning.

För att bedriva en verksamhet där du tar emot gäster som ankommer på både stora och små motorcyklar gäller det att ha gott om parkeringsutrymme. En välskött parkering är ett måste oavsett om du driver vandrarhem, bar eller restaurang. Kom ihåg att investera i rätt maskiner för att underhålla parkeringen året om. Du kan se närmare på den svenska sajten Kellfri.se som erbjuder ett brett utbud av svenskkonstruerade maskiner till den här typen av gårdar. Här finns allt från sandspridare och schaktblad till skopor för snöhantering.

En gård på landet sköter sig inte på egen hand och du bör vara väl förberedd på hårt arbete, men med verktyg och redskap från Kellfri.se är du garanterad en smidigare arbetsvardag. Är tanken att även ha djur på gården finns det även anpassade konstruktioner för djurhantering att finna på kellfri.se.

Erbjud anpassade upplägg

Ett tips för att skapa ett surr kring din anläggning är att på olika sätt erbjuda spännande paket för dina gäster. Du kan exempelvis erbjuda övernattning på MC-vandrarhemmet som inkluderar en lokal aktivitet; varför inte låta MC-gästerna prova olika ölsorter eller kanske en äventyrsupplevelse i trakten?

Du kan med fördel kontakta andra aktörer för att tillsammans ta fram lockande erbjudanden. Här är tipset att leta upp närliggande motorsportarrangemang för att ta fram ett speciellt erbjudande i samband med tävlingen. Du kan erbjuda arrangören ett förmånligt pris på övernattning för tävlingsdeltagare i utbyte av exponering innan och under arrangemanget. Vem vet – kanske kan du även som bisyssla hyra ut dina maskiner från Kellfri.se till arrangören under tävlingsdagarna!

Möjligheterna är många för dig som är sugen på att driva din helt egna MC-business – det gäller bara att vara kreativ, uthållig och skapa goda kontakter!

dante