Bilförsäljning inom motorsport

Bilförsäljning inom motorsport

Inom motorsport av alla de slag förekommer det bilförsäljning relativt ofta. Det handlar om att förare får nya bilar eller om att fordonen helt enkelt behöver uppdateras. I takt med att tekniken utvecklas blir motorer, bromsar, bilens utformning med mera hela tiden förbättrade och för att man ska kunna vinna på banan måste bilen vara tillräckligt bra. Men att sälja bilar är inte helt lätt.

Att vara ärlig vid försäljningen

När man ska sälja sin bil kan man antingen göra det på egen hand eller så kan man lämna in bilen till en bilförsäljare som sköter annonsering, provkörningar med mera. Oavsett hur man väljer att sälja sin bil är det klokt att vara ärlig vid försäljningen. Är man inte helt ärlig kanske man kan få lite mer pengar för bilen men å andra sidan kan man drabbas av långdragna förhandlingar i tingsrätt och på andra platser om köparen upptäcker fel och vill att köpet ska gå tillbaka.

Får man igen sina pengar?

När man köper en bil ska man inte räkna med att få igen sina pengar vid en försäljning. Om man köper en billig bil och gör den i ordning kan man få tillbaka pengarna, men en modern bil som man inte gör något med tappar bara i värde. Man ska alltså inte räkna med att göra någon stor förtjänst på att sälja bilen.

Sälja bil inom folkrace

Folkrace är en sport som ska vara billig att delta i. Det ska helt enkelt inte vara så att några få kan lägga massor av pengar på sina bilar, vinna och sedan sälja fordonen dyrt. När det gäller folkrace säljs alla bilar efter tävlingen. De säljs då för 6500 kronor, oavsett hur bilen ser ut. Alla på tävlingen får lämna anbud och sedan lottas det bland de lämnade anbuden. Det här medför att de tävlande ofta investerar allt för mycket pengar i bilarna.

Sälja en trasig bil

Ibland kan man ha en bil som inte är helt felfri. Den kan ha större eller mindre skador och dessutom kan olika komponenter vara trasiga eller saknas. Att sälja en sådan bil är ofta inte helt lätt. Men att ljuga och påstå att bilen är felfri kommer inte att göra saken bättre. Ett alternativ är att helt enkelt sälja bilen som reservdelsbil. Kanske kan någon annan dra nytta av de delar som finns kvar på bilen?

Byta bilar med varandra

Inom motorsport förekommer det också att man byter bilar mellan varandra. Det kan vara ett alternativ om man inte vill sälja bilen. Det kan också vara så att man vill prova på att köra en annan bilmodell eller ett annat märke, men man är osäker på om just den bilen passar. Även då är tillfälliga eller mer långvariga byten ett klokt val.

dante